Balie burgerzaken

Balie burgerzaken...

 

De balie voor burgerzaken Bernardus Blaricum heeft ontwerp verwandschappen met de hagen in de tuin/bernardus blaricum balie burgerzakenDe Bernardus in Blaricum, een voormalig Katholiek schoolgebouw, is in 2010 feestelijk heropend. In het monumentale gebouw zijn, op de eerste verdieping, 5 starterswoningen  gerealiseerd, en op de begane grond is het gemeentehuis gevestigd. In de ontvangsthal heeft  Balie burgerzaken een plek gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Vincent Nijhof

Ontwerp en realisatie in dienst van VHP stedenbouwkundigen+architecten+landschapsarchitecten, i.s.m. Royal Haskoning

  

De vitrines staan tussen de loketten in en werken als privacy schotten/bernardus balie blaricumDe balie is vormgegeven als een monoliet meubel, en heeft vormverwandschap met de robuste hagen in de tuin. De vitrines die in de balie zijn verwerkt werken deels als privacyschermen. De lades aan de bezoekerszijde zijn aangebracht voor de bezoekers in een rolstoel, een aangename hoogte voor het zetten van een handtekening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Vincent Nijhof

Ontwerp en realisatie in dienst van VHP stedenbouwkundigen+architecten+landschapsarchitecten, i.s.m. Royal Haskoning

 

 

Voor de jongste bezoekers is er een speelplekje met twee stoeltjes/bernardus balie blaricumAls zoethouder voor de jongste bezoekers kunnen er twee stoeltjes

uit het monolieten meubel worden getrokken en een schrijfplankje

met een opbergvakje wordt zichtbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Vincent Nijhof

Ontwerp en realisatie in dienst van VHP stedenbouwkundigen+architecten+landschapsarchitecten, i.s.m. Royal Haskoning

 

Het bruidspaar heeft door de opnslaande deuren toegang tot de prachtige tuin/bernardus trouwzaal blaricumDe trouwzaal is een favoriete trouwlocatie gebleken.

Het bruidspaar kan via de openslaande deuren in de tuin felicitaties in ontvangst nemen. In het voorjaar trakteren de bloesembomen in de coulissentuin op romantische achtergronden voor de trouwfoto's.

De trouwzaal is in een handomdraai om te bouwen tot raadszaal of vergaderruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Vincent Nijhof

Ontwerp en realisatie in dienst van VHP stedenbouwkundigen+architecten+landschapsarchitecten, i.s.m. Royal Haskoning

 

In de tuin vormgegeven als coulissen is het heel romantisch trouwfoto's maken/bernardus tuin blaricumHet authentieke karakter van het schoolgebouw is bewaard gebleven en er is een wisselwerking ontstaan van het interieur met de nieuw ontworpen coulissentuin. Door de grote glasgevels wordt de tuin onderdeel van het interieur en omgekeerd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Vincent Nijhof

Ontwerp en realisatie in dienst van VHP stedenbouwkundigen+architecten+landschapsarchitecten, i.s.m. Royal Haskoning

 

De berging heeft door de tweede huid van latwerk een fijn binnenklimaat/bernardus tuin berging blaricumDe berging in de tuin heeft een exclusieve vormgeving. Het latwerk is als een tweede schil aangebracht en zorgt voor een goede klimaatregeling. In de berging is de fietsenstalling teszamen met de bergingen van de bewoners ondergebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inloggen
© copyright 2011-2019 dirrydebruin-vormgeving-buitenruimte.nl